bästa kvällen denna veckan

bästa kvällen denna veckan, ja måndags räknas ju inte för den va bra den med, men sorgligt att säga hejdå till sofia.

eller ja hitentills...

på bilden ser ni vackra jag och lillasyster olivia, vi är knäppa men underbara. jag ska citera henne. stäng in mig och olivia i ett rum så kommer vi komma ut antingen som världens fiender eller så skrattar vi så vi nästan ligger på golvet av skratt.
Här kör vi antingen högt eller lågt, inget mittemellan tjafs ;)
bilden har olivias kamera tagit...

match nummer 1

Nu har jag äntligen fått en match.
Jag är så glad att jag följde Briar och mammas förslag igår, och tänk så rätt de verkade ha :D
 
Men nu till familjen det är en mamma och en pappa med fyra barn födda 2001, 2004, 2006 och 2010
Jag gillar verkligen deras ansökan men vissa saker gör mig tveksam så jag tänker nog göra så här jag vill prata med dem och ge dem en chans för att inte vara trångsynt och "nej de bor där eller de har så många barn" eller vad det nu kan vara. jag kommer gå på min magkännsla,
 
Denna familjen bor i Bethesda, MD vilket jag har listat ut är på andra sidan landet... vilket är långt iväg men jag ska ge familjen en chans, tänk så är detta min "perfekta" familj.
 
puss och kram här kommer en bild på mig och min underbart knäppa syster, jag saknar dig så
 
 

torsdag och fortfarande tomt, jag blir tokig

Jag tror jag blir knäpp!!

torsdag idag då mycket trevligt, började med fika/frukost med Therese sen jobb... vilket va helt okey.
Men detsom gör mig tokig är att jag har ännu inte fått någon match och min fösta vecka är snart över. vilket betyder en vecka kvar!!! jag kan ju helt ärligt att paniken börjar infinna sig och jag blir mer och mer otålig, kollar min mail och au pair sida typ minst en gång i timmen även under natten mest för "tänk om någon jobbar sent och fixar en matchning till mig" även om jag vet att det inte är troligt så irriterar det mig att jag inte fått någon match än!! När jag pratar med andra kompisar/au pairer som varit i samma sits som jag (rematch) så har de fått match efter en dag eller så.

men det är läskigt


onsdag

okey så jag är ju i rematch nu. och som många av er vet är jag inte såå bra på att vänta när det gäller saker som detta. Jag pratade med min PD i måndags och idag är det onsdag och jag har ännu inte fått någon match... men jag försöker hålla humöret uppe fast jag blir mer och mer nervös för varje minut som går och jag inte har en match...

var är "min" sofia?

jag kan inte fatta att Sofia verkligen har flyttat, igår och idag och imorgon också tror jag är hon här i stan, vilket är super kul, Igår va verkligen en av de bästa på väldigt länge. Ikväll när vi sa hejdå känndes de som en sån "nä men vi ses imorgon eller sen i veckan de är lugnt, vi tar en playdate" men när jag kom hem insåg jag att hon åker "hem" imorgon (DC) och jag kan hamna var som helst i hela usa, så när jag kom hem kände jag världens kännsla av att gråta, och jag menar inte bara några små tårar utan det känndes/känns som världens krokodil tårar och massor av dem, men jag har inte hemlängtan. Jag antar att det är som mamma sa, det är mycket som händer just nu i och runt om kring mig, vilket iochförsig är okey men för att vara helt ärlig är jag LIVRÄDD men jag vet att det blir bra tillslut,

Allt jag vill just nu är att få en massa kramar och att gråta några tårar, så vi hörs imorgon pigga och GLADA!!

Puss på er.

REMATCH

Nu är det så att jag har vid detta laget redan gått in i rematch. vilket innebär att jag ska hitta en ny familj, och flytta till dem. jag kommer inte gå in på varför jag har gått in i rematch. Men jag kommer ha två veckor på mig att hitta ny familj. och hittar jag ingen ny familj (vilket jag verkligen inte hoppas det blir) så måste jag åka hem.
 
Men nu ska vi vara posetiva :D jag kan hamna var som helst i hela usa men jag har hört att man inte kan hamna i Alaska och på någon av Hawaii öarna men jag klarar mig bra ändå, där är ju lixom typ 50 andra stater att välja mellan. så bara jag får en bra familj har det inte såå stor betydelse var de bor, vist jag vill ju gärna hamna där det inte finns snö på vintern men jag kommer inte fokusera på det utan jag kommer fokusera på familjen.
 
Så håll tummar och tår att jag hittar "min familj" så att jag får stanna :D
 
 

Finding a family

jag såg precis en verklighets baserad film på datorn och den va såå bra.

Den är om en kille som heter Alex och hans ensamstående mamma. Filmen kretsar mycket runt hur viktigt utbildning är men även att du kan göra vad du vill. Alex ser sin mamma ta sin PHD eller vad det heter, men kort där efter så är hon med i en bilolycka och allt ändras. Mamman kan inte längre jobba och allt faller samman men den enda "punkt" i Alex liv som är fast är hans skola och hans mål att en dag få gå på Harvard. Alex möter många motgångar men han visar även att har man en dröm ska man jobba för att uppfylla den.

Jag kan lätt säga, SE DENNA FILMEN!!
jag vet inte om det finns på dvd i sverige men den finns online så kolla på den! du kommer inte ångra dig jag lovar.

Glad Midsommar

Glad MIdsommar =D

här i usa har jag en ledig dag, (fick veta det i förmiddags) vilket jag inte har såå mycket emot nackdelen är att alla mina kompisar jobbar och så regnar det så jag kan inte sola heller... men jag bestämde mig för att dra till gymmet en sväng innan :D 1 1/2 timme typ tror jag =D

hippie tree swing

jag har hittat ett av mina favoritställen här i "the bayarea" där jag bor. och detta ställe har jag bara varit på när det är mörkt ute och bilderna blev inte världs bra med jag älskade det där.
 
Detta ställe heter the hippie tree swing tror jag, i vilket fall som så är det en gunga i ett träd där man har utsikt över hela bayen :D bayen är för er som inte vet en del av havet typ här vid San Francisco och från gungan ser man san francisco, saucalito, mill valley, tiborun osv alla "städerna"byarna som ligger här vid bayen.
ser ni alla lamporna (det är små orange prickar) det är  San Francisco :D och jag älskar den gungan. dit ska jag igen :D in

grattis mamma och pappa

Grattis underbara mamma och pappa på BRÖLLOPSDAGEN 21år :D

teknisk, jag? nej!!

Som de som använder blogg vet så har allt ändrats en del vilket är bra enligt mig förutom en liten detalj från min sida, eftersom jag är lite halvbra på teknik men mindre bra på blogg saker så får jag inte upp en enda bild just nu. :( men men jag kommer väl lära mig/komma på hur man gör.
 
Imorgon ska jag och Briar till gymmet (blir tredje gången denna veckan) känner att jag kan behöva bränna av lite. och prata, svettas och komma bort lite. Haha det roligaste är att jag hatade att träna hemma men här tycker jag att det är ganska kul. vilket jag måste eftersom detta blir tredje gången bara denna veckan. :)
 
Idag hade jag en jätte bra förmiddag med :D skypade med mamma och olivia (pratade även med pappa lite snabbt, typ "hej Gumman" "hej pappa" det va typ allt) Sen skypade jag även med min underbara P333x som jag saknar henne. kan knappt fatta att vi träffades typ varje dag i 3-3 1/2 år och nu har vi varit borta från varrandra i snart 4 månader tror jag det är. helt ofattbart men X-antal fler månader kommer det bli. Sen bör dom komma hit :D jag längtar :D
 
 

21år

Grattis till mina fina föräldrar som har bröllopsdag :D tänk att de varit gifta i 21 år ett mer än jag är gammal vilket alltid gör det lätt att minnas hur många år de varit gifta :D

Rock of ages

Detta är en super bra film som alla borde se, den utspelar sig på 80-talet tror jag. och det är en sån "musikal-film" som många av er redan vet är det en av mina favorit filmer... Så jag satt brevid Louise och skrattade och hade jätte kul och blev lixom "kolla kolla louise, det är ju hon" och "kolla kolla det är ju han haha" all musik va jätte bra, filmen va kul och jag älskar den.



Jag kan lätt säga: KOLLA PÅ DEN!! Det är så värt ca 2timmar eller hur lång den nu är. det är såå värt det och den är verkligen värd pengarna.


Madagaskar 3

en super söt och kul film :D kan verkligen rekomendera den både till små och stora. Jag och LOuise satt och skratta nästan från början till slut, jätte söt, och rolig, där va kärlek och massa komedi.

Tänk er själva att se en zebra -> som är prickig -> som har affro peruk -> står på två ben -> sjunger... tänk er bara den kombinationen det var såå kul.

i vilket fall som så kan jag lätt säga SE DEN!! det är en kul paus i vardags livet. :D och det behövs :D



och sen att den utspelar sig i europa gör det bara roligare. och musiken i filmen är toppen och hur de har fått ihop musiken att passa in i själva filmen och vad som händer i filmen.

gå och se den!!


titta inte med dina ögon...


love!!


saknaden är enorm

jag vet att jag är lite tråkig med att blogga men jag har en hel del som händer just nu och vissa delar vill jag itne riktigt dela med mig av här riktigt än.

Men jag kan säga att vi har ett underbart väder dessa sista dagarna har vi haft ca 28-35*C och nästan vindstilla vilket blir lite för bra när man inte har pool... men det är skönt ändå, jag har lyckats få en hel del färg här och där ändå. =D men med allt kul kommer dåliga saker, i söndags sa vi hejdå till en väldigt bra kompis till oss här, hon är från sverige och hennes familj och hon flyttade till washington DC. och jag saknar henne så otroligt mycket, Hennes namn är Sofia och hon har hjälpt mig igenom många saker på denna korta tid, hon har hjälpt mig reda upp mina tankar och kännslor, det va sofia som tog med mig till gymmet så att det blev lite ordning på mig efter all denna amerikanska mat.
Men jag kan lätt säga att jag saknar Sofia enormt mycket redan och det är bara tisdag och hon åkte i söndags... detta kan bli intressant.



söndags brunch på ett franskt ställe som heter champange.
från vänster:
Briar (NZ) Louise (SWE) Amy (SWE) Sofia (SWE)

ett toppen gäng som nu inte kommer vara allt för länge eftersom Sofia flyttat och Louise åker hem den 20:e :( kommer sakna dem båda.


tur...


ph/ Nina Dobrev


I am


national dagen

Imorgon är det ju 6 juni vilket är svenska nationaldagen om jag inte minns helt fel :D
Jag kom precis på att jag lyckats göra märkliga saker detta och förra året, eller ja jag vet ju inte hur det bli iår för det är imorgon... Men jag ska berätta vad jag lyckades med förra året iallafall.

Förra året var jag i Italien vid denna tiden på året, jag var där från 12 maj till 9 Juni :D och när jag va där solade jag, åt en massa, lärde mig massa nytt och praktiserade som florist :D men på måndagar har affären stängt i Italien och eftersom nationaldagen var en måndag var jag ledig så jag solade och kom utanför dörren på nedanvåningen i det huset jag bodde, och så klart var jag helt själv och dörrarna där låser sig av sig själv. så där stod jag i underkläder, världens lättaste klänning bara för att ha något på sig, och inga skor, inga nycklar, ingen telefon inget alls. Så jag tänkte jag skulle klättra upp på balkongen...Ja ni förstår ju själva hur dumt det är nu i efterhand ... Jag klättra upp på en balkong...!! jag som är vig som ett kylskåp, det blev att jag staplade och klättrade upp för stolar, bord och allt jag kunde tänka mig, men kom jag upp? NEJ så klart inte. Men det slutade med att min handledare kom till skolan av någon anledning och låste upp dörren, då va min lunch ganska svart och oätlig... så det fick bli något annat, Men det är inte varje gång man lyckas bli utelåst ur ett hus på landet i Italien.

Och i år ska jag jobba sent på nationaldagen :D ska se om jag kan ha någon svensk måltid med barnen... vi får väl se...

nu ska jag åka och hämta barnen och leka :D
  FlorCert precis innan jag åkte till italien :D


I want it soo bad!!

Okey så här kommer ännu ett "cravings" inlägg...

Så detta är en av mina absoluta favoriträtter, märkligt nog men det är det. Jag vet att det är många svenskar som äter just denna maträtten för att den är god, enkel och lätt att göra, eller ja lätt och lätt... Nu när jag skriver detta så värker det i magen så gärna jag skulle vilja ha det men det får snällt vänta tills i slutet av mars nästa år om jag får som jag vill. :D

Denna maträtt som jaag pratar om är ju så klart SMÖRGÅSTÅRTA!! jag och min farmor gör världens godaste smörgåstårta. Och grejen är ju den att vist kan jag göra smörgåstårta men jag kan inte göra den som där hemma eftersom vårt "hemliga" recept innehåller något som inte finns här i USA. Exakt vilken ingrediens det är kan jag inte säga för då är det inte hemligt längre ;) haha men vi får väl se om jag ska kunna få till att få äta de någon gång här inom framtiden.


lev!


cravings

asså detta är knäppt, jag är såå sugen på kanelbullar, melon, jordgubbar, icetea, snapple och z-grillen kebab :D helt otroligt sjukt hur sugen jag är på det, men jag vet även att om jag skulle äta allt det skulle jag må så dåligt efter att ha proppat i mig allt det, så vi kör nog på frukten och mitt icetea. kanske lite kanelbulle imorgon med när barnen somnat. vi får se, men jag kommer inte va hälsosam och må bra efter... Men vad gör det när det är fredag?